Al is het vandaag bloedheet, ik moest vandaag even denken aan de afgelopen winter. Toen kwam ik tot de conclusie dat mijn website aan een update toe was. Ik besloot hier in het voorjaar mee aan de slag te gaan. Maar het schrijven is iets waar ik tegenop zie. In mijn gedachte is het  een eindeloos proces, zo’n zwart gat waar veel te veel tijd en energie in verdwijnt?

Deze gedachten hielden mij dit voorjaar af van het daadwerkelijk beginnen met schrijven en ik had het uitgesteld tot de zomerperiode. ‘Dan heb ik er meer rust voor’, was mijn idee. Toen die rustige zomerperiode aanbrak, had ik uiteraard mijn excuses alweer klaar staan om het verder naar voren te schuiven. (Herken je dat? 😉 )

Tegelijkertijd is het echt belangrijk en ik wilde het niet langer uitstellen. Maar ik wilde het wel anders aanpakken en niet meer verdwijnen in ‘het zwarte gat’.

Ik nam de tijd om een goede structuur neer te zetten voor een aantal pagina’s waarmee ik aan de slag wilde. Welke informatie moet erop, welke vragen van lezers moeten hier beantwoord worden?

Door deze tijd te nemen, ging het schrijven daarna vele malen effectiever en gemakkelijker. Ik kreeg er zelfs plezier in en vind het resultaat ook beter. Voldoening alom dus!

Als ik terug kijk naar de afgelopen jaren heb ik echt vele uren ‘weggegooid’ door niet de tijd en rust te nemen om een heldere structuur te maken. En de frustratie dat ik het eigenlijk nooit goed genoeg vond, heeft veel energie gekost.

 

De reden dat het me nu wel lukte om het beter aan te pakken (want ik wist natuurlijk allang dat ik het niet handig deed) is dat ik bewust de tijd heb genomen om bij mezelf te onderzoeken wat er nu precies mis gaat elke keer. En niet aan de oppervlakte, maar net een stapje dieper: ‘waarom doe ik wat ik doe?’, ‘welke kronkel in mijn hoofd veroorzaakt dit?’. Door deze duidelijkheid kon ik gemakkelijk zien wat ik moest veranderen en lukte het ook daadwerkelijk. Ik heb mezelf een Krachtige Gewoonte aangeleerd in plaats van dat ik bleef doorgaan in mijn onhebbelijke gewoontes van ‘uitstellen’ en ‘geen tijd nemen om iets goed te doen’.

Dit zelfonderzoek is ook het onderwerp van de workshop ‘In 3 stappen naar Krachtige Gewoontes’ (ja, inderdaad de nieuwe pagina op mijn site 😉 ) en onderdeel van een serie workshops die maandelijks op de Waanbrekers agenda terug te vinden zullen zijn. Het doel van de workshop is om een van je eigen onhebbelijke gewoontes te onderzoeken en om te buigen naar een Krachtige Gewoonte die past bij wie je bent. Tegelijkertijd leer je het zelfonderzoek te gebruiken, zodat je het daarna nog veel vaker kunt inzetten. Meer informatie en aanmelden

 

Delen? Graag

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om deze website soepel te laten werken. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten