Het is zondagavond, het weer is matig en vanmiddag hebben we gezellig met de kids gemahjongd. Wijntje erbij, eten klaar gemaakt, sport gekeken. Nu voor mijn gevoel de dag er zo’n beetje op zit, stelt mijn man voor ‘om nog wat op te pakken’. We zijn namelijk al meer dan een jaar aan het klussen, en dat duurt nog wel tot eind 2016. Daarnaast hebben we een grote tuin en in deze tijd van het jaar groeit het onkruid net zo hard als alle mooie planten.

Bleh, denk ik. Waar haal je de energie vandaan? Laat me maar even niks doen. Hij haalt me over om ‘een rondje tuin’ te doen. Dat is voor mij ‘kijken en genieten van al dat groeit en bloeit’, dus dat wil ik wel! Maar hij gebruikt het om te kijken naar wat er allemaal nog moet gebeuren.

Ik voel weerstand bij mezelf om me nog tot iets te zetten. ‘Waarom eigenlijk?’, vraag ik me tegelijkertijd af. Tussen de planten kijkt het onkruid me aan. Ik kan helemaal blij worden van het idee dat ik lekker in de tuin bezig ben, genietend van het buiten zijn, met mijn handen in de aarde. Alles weer mooi maken. Maar in deze gedachte doe ik dat wel morgen of volgende week. Niet nu, nu heb ik geen zin!

Oscar begint gewoon en ik kijk naar hoe hij werkt. Ongezellig vind ik het. Uit enige mate van onvrede pluk ik ook een paar onkruidjes. En nog een paar … en nog een paar … Oscar loopt naar de schuur en vraagt of ik ook nog iets nodig heb aan gereedschap. Ja, een bak voor het onkruid en een kussen voor mijn knieën, zeg ik, terwijl ik al een bultje met onkruid naast me heb liggen.

Genieten van tuinierenHè wat lekker, even buiten bezig zijn, denk ik. Vervolgens verwonder ik me voor de zoveelste keer over hoe dit mechanisme bij mij werkt. Wat maakt nou die weerstand zo groot om in beweging te komen en te genieten van samen bezig zijn in de buitenlucht? Dit is immers precies de rust waar ik zo van geniet!

Ik denk aan mijn dierbare clubje deelnemers van het doorbraakprogramma. Ook zij leren deze weerstand te herkennen en doorbreken. Ook zij merken hoe blij, ja zelfs gelukkig ze ervan worden. Het leven zit raar in elkaar, en deze keer is het me maar mooi weer gelukt om de rust te pakken en te genieten!

Wil je ook vaker uit de Waan van de Dag breken? Weer genieten van de dingen die belangrijk voor je zijn? Neem eens vrijblijvend contact op. Dan maken we een afspraak waarin we jouw situatie bespreken en kijken wat ik hierin voor je kan betekenen. Laten we een afspraak maken.

 

Delen? Graag

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om deze website soepel te laten werken. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten